Tutustu PEABiin Kuvakaruselli Kuvakaruselli Kartta Kartta

ProSol2010/PIMA

Pilaantuneiden maiden (PIMA) käsittelemisestä Peab-konsernissa vastaa Peab Industri Oy. Työhön käytämme itse kehittämäämme ProSol-laitteistoa, joka varustetaan aina käsiteltävän maa-aineksen ja sideaineiden vaatimusten mukaan.

ProSol-laitteisto kykenee imemällä ja pumppaamalla noutamaan, käsittelemään ja läjittämään juoksevia maa-aineksia kuten ruopattuja massoja. Kiinteä maa-aines syötetään ja puretaan laitteistosta mekaanisesti, jolloin myös läjittäminen suoritetaan joko kuljettimilla tai kuljettamalla esim. dumppereilla tai kuorma-autoilla.

ProSol-laitteiston kapasiteetti on jopa 7.000 m3 vuorokaudessa. Kalusto pystyy erottelemaan sellaisen aineksen pois prosessista, jota ei tarvitse käsitellä. Maa-aineksen käsittely sideaineilla on jatkuvaa prosessia. Sideaineina voidaan käyttää samanaikaisesti neljää eri ainetta esim. sementti, lentotuhka, masuunikuona ja kalkki. Sideaineiden määrää ja niiden suhteita voidaan maa-aineksen koostumuksen mukaan vaihdella äärettömästi. Käsittely sisältää useita sekä hydraulisia että mekaanisia sekoituskäsittelyitä. Käsitelty maa-aines on täysin homogeenisesti sideaineiden kanssa sekoittunutta käsittelyn jälkeen. Tämän jälkeen maa-aines siirretään läjitykseen. ProSol-laitteisto itse on erittäin ympäristöystävällinen: se ei aiheuta melua eikä pölyä tai saastuta ympäristöään. Laitteisto on sähkökäyttöinen ja liikuteltavissa omilla teloillaan.

 

Katso video, jossa ProSol-laitteisto käsittelemässä vaarallisilla raskasmetalleilla pilaantunutta ruoppausmassaa.

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt:

Juha Helin, etunimi.sukunimi @ peab.fi,  +358 400 606 121

Peab Industri Oy:n yhteystiedot

Jaa ystävälle: Facebook Twitter LinkedIn
EPiTrace logger