Tutustu PEABiin Kuvakaruselli Kuvakaruselli Kartta Kartta

Puurakentaminen

Peab Oy on rakentanut yhdessä Finnforestin kanssa Helsingissä Viikin Latokartanoon puukerrostalokorttelin. Rakennuttajana oli Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

Ruotsissa noin 15 prosenttia kerrostaloista tehdään puusta. Suomessa puurakentamista on rajoittanut lähinnä lainsäädäntö ja standardisoinnin puute.

Viikin kohde on Suomessa yksi suurimmista puukerrostalohankkeista.Viikin puutaloihin rakennettiin kaikkiaan 103 vuokra-asuntoa viiteen kolmi- nelikerroksiseen rakennukseen. Talot perustuvat Metsäliiton Finnforest- kerrostalojärjestelmään. Talojen energiatehokkuus on A- luokkaa, joka täyttää tulevatkin vaatimukset.

Betonirakenteisiin verrattuna puumateriaaleilla on etuja: valmistukseen ja kuljetukseen kuluu vähemmän energiaa, rungon pystytys sujuu nopeammin, materiaalin keveydestä johtuen voidaan käyttää kevyempiä työkoneita.Materiaalina puu on uusiutuvaa ja täysin kierrätettävää.
Lisäksi puurakenteet toimivat hiilinieluina koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Puukerrostalon avoin arkkitehtuuri, tehdasvalmisteiset ja siksi tasalaatuiset rakennusosat sekä rakenteiden keveys mahdollistavat joustavan tilankäytön ja rakennuksen muunneltavuuden koko sen elinkaaren ajan. Järjestelmä on tehokkaimmillaan 3–4-kerroksisissa asuin- ja liikerakennuksissa. Järjestelmän ansiosta rakentamisaikataulua saadaan nopeutettua huomattavasti perinteisiin rakennusjärjestelmiin verrattuna.

Puurakentamisen edut:

  • Nopea runkovaihe
  • Joustava tilankäyttö
  • Tasalaatuinen, koska käytetään teollisia komponentteja
  • Nopea rakentamisen kokonaisaika
  • Kokonaistaloudellinen ja kilpailukykyinen
Jaa ystävälle: Facebook Twitter LinkedIn
EPiTrace logger